Cashcow of is de melk al op?

“Een date met een mooie vrouw is de Nederlandse man bijna drie keer zo veel geld waard als een afspraakje met een ‘gemiddelde’ vrouw, zo blijkt uit een onderzoek van het populair wetenschappelijke magazine ‘KIJK’.

Omdat je het waard bent
Uit het onderzoek blijkt dat mannen normaal gesproken ongeveer 58 euro neertellen voor een date met een gemiddelde vrouw. Maar is het in hun ogen een heel knappe vrouw dan hebben de heren er wel wat meer voor over om hun dame in de watten te leggen tijdens de eerste date: 146 euro.”; schrijft ZE.NL.

Het klinkt heel leuk, ware het niet dat bovenstaande meestal niet telt als de man in kwestie ook heel knap is. En vooral niet als hij het van zichzelf weet.

Natuurlijk doet een minder aantrekkelijke man meer moeite voor een vrouw. En daar hoort ook bij dat hij meer geld aan haar uitgeeft. Wat in dit artikel echter niet wordt verteld, is dat als de rollen omgedraaid worden, de aantrekkelijke man ook iets van de vrouw verwacht.

Als een van zichzelf overtuigde man het aanlegt met een onzekere vrouw, weet hij dat ze zich te min voor hem voelt. Zoals ook een vriendin van mij overkomen is. Bij haar was dit, terecht of onterecht, duidelijk het geval. Natuurlijk had haar vriend dit door en probeerde hij er een slaatje uit te slaan door haar, op een doortrapte manier, alles te laten betalen. De dag dat ze haar portemonnee ‘vergat’, is meteen de laatste dag geworden dat ze hem zag. Sindsdien heeft ze nooit meer iets voor een man betaald.

Dat wil echter niet meteen zeggen dat de mannen waarmee ze nu uitgaat vermogens aan haar besteden. Ze is namelijk nog steeds onzeker. Mannen voelen dit aan. En weten dat ze van onzekere vrouwen makkelijker misbruik kunnen maken. Ze zullen dus minder snel geld in een onzekere vrouw investeren, ondanks het feit dat juist deze vrouwen het vaak wel waard zijn.

Ondanks het gegeven dat dit vaak onbewust gebeurt, maakt het wel dat onzekere vrouwen zich minder gewaardeerd gaan voelen. En minder snel met een man uit zullen gaan, waardoor ze hun prins op het witte paard eerder mislopen. Net als mijn onzekere, vrijgezelle vriendin.

Lees ook:De maat van Franse frietjes
Lees ook:Als uiterlijk in het nadeel werkt
Lees ook:Het George Clooney-effect
Lees ook:Mannen horen graag…
Lees ook:Relatiesite voor onaantrekkelijke mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.