Koken voor je date: Arabisch

De liefde van de man gaat door de maag. Zo ook die van de vrouw. En daarom is het belangrijk om een gepast diner te serveren tijdens de eerste date. Dit is echter niet gemakkelijk, want je weet immers (nog) niet wat de lievelingskost is van de ander. Daarom presenteren wij vandaag een tongstrelend en oogverblindend menu. Succes verzekerd! Deze keer: Arabisch

Met dit zomerse weer beginnen we natuurlijk met een glaasje sinaasappelbloesemlimonade. Maak een kan sinaasappel- of citroenlimonade (citroen- of sinaasappelschijfjes, ijsklontjes, een theelepel suiker en roeren maar) en doe daar een scheutje sinaasappelbloesemwater bij. Een kleurige dorstlesser die de rest van de avond op tafel kan blijven staan. Daaropvolgend wordt er een fles wijn ontkurkt, het liefst een (goed gekoelde) witte. Een Pinot Grigio doet het altijd goed (Settesoli, Sicilla 2010 verkrijgbaar bij de AH, 4,99). Terwijl jij vakkundig met de kurk aan de slag gaat, kan je date op adem komen met een glaasje limonade.

Een borreltje kan natuurlijk niet zonder een hapje. Daarom serveren we Hummus bij de wijn. Lekker en simpel. Hummus

Ingredienten: 1 blik kikkererwten, uitgelekt, 0, 6 dl citroensap, 0,6 dl olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 el water, 1/2 tl zout, milde paprikapoeder en geroosterd pitabrood.

Hulpmiddel: blender of staafmixer

Bereidingswijze: erwten, citroensap, olie, knoflook, 2 el water en zout in blender doen en in ca. 30 sec. tot een gladde puree mixen.

Serveertip: met paprika bestrooien en als dipsaus met pitabrood serveren.

Als hoofdgerecht raden wij een ovenschotel aan, zodat je een leuk gesprek niet hoeft te onderbreken voor ‘geklungel’ met potten en pannen in de keuken. Wel zijn goede oven-handschoenen geboden voor het geval de drank te snel naar het hoofd stijgt.

Kip met groenten uit de oven 

Benodigheden: Kippenbouten zonder vel; in tweeen gesneden; (olijf-)olie, zout, peper, komijnpoeder, saffraanpoeder, kippenbouillonblokje, platte peterselie, tomaten en uien.

Bereidingswijze: Snijd de kippenbouten in tweeen en verwijder het vel.
Doe de stukken kip in een kom en voeg er een flinke scheut (olijf-)olie aan toe, het verkruimelde bouillonblokje, peper en zout naar smaak, een beetje komijnpoeder, een beetje saffraanpoeder, wat fijngehakte platte peterselie en in dunne schijfjes gesneden ui.
Meng dat allemaal goed door elkaar en laat enige tijd marineren (hoe langer, hoe beter).
Schep vervolgens alles in een rond bakblik, leg er plakken tomaat bovenop, giet er wat water overheen en laat het geheel in 1 a 1 1/2 uur gaar braden in een hete oven.
Serveer ter afsluiting verse munt thee met een scheutje honing, verse baklava (te koop bij Turkse bakkers) en dadels. Verse munt koop je bij de AH of een stuk voordeliger bij de plaatselijke toko (grotere bos munt, voor minder geld). Of sla deze gang over en trek de volgende fles open.
Aan jouw kookkunsten zal het in ieder geval niet liggen;-)Honing
Bon Apetite!


Lees ook:Liefde gaat door de maag
Lees ook:Het single kookboek: de BLT
Lees ook:Blind date op z’n Oer-Hollands
Lees ook:Baywatch-babe Pamela verliefd
Lees ook:Te koop: Russin op maat om gezin te stichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.