Dans jezelf een relatie in…

Een leuke man vinden is lastig. Een leuke man vinden die de moeite waard is, dat is nog veel lastiger. Vooral omdat wij vrouwen zo kieskeurig zijn. Parship toonde dit in 2009 al aan met haar onderzoek waaruit bleek dat vrouwen een hele eisenlijst hebben als het aankomt op een levenspartner. Zo moet hij eerlijk, trouw, intelligent, vrijgevig èn ook nog eens een beest in bed zijn.

We maken het onszelf inderdaad niet gemakkelijk. Gelukkig heeft de Franse psycholoog Nicolas Gueguen hier een oplossing op gevonden. Namelijk het beluisteren van romantische muziek. De resultaten van een onderzoek dat Nicholas uitgevoerd heeft wijzen erop dat vrouwen na het horen van romantische muziek twee keer sneller een date van een vreemde man accepteren.

Persoonlijk leg ik, na het lezen over bovenstaand onderzoek, meteen een link met een les die ik tijdens mijn opleiding Marketing een keer gehad heb. Deze ging over hoe muziek in winkels consumenten aanzet tot koopgedrag. Wat ik toen nog niet wist, is dat een winkelier met een bepaalde muzieksoort zijn klanten een bepaalde richting op kan sturen. Of zelfs tot meer aankopen kan laten overgaan.

Het schijnt dat je hier onbewust door beïnvloed wordt. Net als met die hypnosebandjes voor mensen die willen stoppen met roken. Tijdens hun slaap spreekt een stem door de muziek heen tegen hun onderbewuste. Die vertelt hen te stoppen met roken. Ik weet niet of het waar is, maar het schijnt te werken. Een oud-leraar van mij zwoor erbij.

Net zoals de helft van de leraren van mijn opleiding heilig geloven in het verhaal van manipulatie van consumenten met behulp van muziek in winkels. Dus misschien zijn de uitkomsten van het onderzoek van Nicholas Gueguen ook wel reeël.

Al is dat niet zo… dansen heeft nooit iemand kwaad gedaan. En, met of zonder eisenpakket, door vaker uit te gaan dansen ben je er in ieder geval zeker van dat je meer mannen ontmoet.

Lees ook:Teveel aanbod bemoeilijkt de keus
Lees ook:Ontmoet 2200 singles!
Lees ook:I ain’t saying I’m a golddigga
Lees ook:Singles blijven het moeilijk houden
Lees ook:Burlesque Freakout Party op 14 juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.