Dumping Billy

Dat is de titel van een boek dat ik pas geleden gelezen heb. Geschreven door Olivia Goldsmith.

Het boek gaat over een jongen, een echte playboy. Hij is knap, kan iedereen krijgen en maakt daar dan ook graag gebruik van. Na een korte tijd gedate te hebben, dumpt hij zijn veroveringen. Vandaar ook zijn bijnaam Dumping Billy. Op een gegeven moment trekt iemand de conclusie dat iedereen die gedumpt wordt door Billy, kort daarna door de volgende partner ten huwelijk wordt gevraagd.

Ik vond het een leuk boek om te lezen, maar zou er nooit aan gedacht hebben dit serieus te nemen. Totdat ik over een onderzoek van de University of Michigan las. Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat een gedumpte vrouw aantrekkelijker is voor een man die een serieuze relatie zoekt.

Ondanks het feit dat dit resultaat zelfs de onderzoekers verbaasde, weten ze het toch te verklaren; “Een verklaring voor de resultaten: klassieke rolpatronen en culturele verwachtingen. Vrouwen verwachten dat mannen dominant zijn – en dat hij dus de relatie verbreekt – terwijl mannen verwachten dat vrouwen onderdaniger zijn. Vrouwen die de relatie verbreken zijn volgens mannen te kieskeurig en/of te onafhankelijk. Beter gezegd: hij is bang dat zij hem ook zal dumpen.“; aldus Santé.

Goed nieuws dus voor iedereen die gedumpt is en weer toe is aan een nieuwe relatie. Naast elke leugen zit er nu ook in elk cliché een kern van waarheid. De juiste man komt kennelijk ook echt wanneer je hem niet verwacht. Op het moment dat je er net weer klaar voor bent. Of nog net niet.

Mijn probleem zal het in ieder geval niet zijn. Vooral niet nadat ik eindelijk het lef had om mijn relatie te verbreken. Nu zal ik eerst op zoek moeten gaan naar een vriend die mij wil dumpen. Anders loop ik mijn potentiële nieuwe lover misschien wel mis.

Lees ook:Trouwen? Verhuis naar Alaska
Lees ook:Misschien smaakt 'the big apple' toch lekkerder
Lees ook:Ongeremde seks op vakantie: Britse dames gaan los!
Lees ook:Wachten met seks zorgt voor een betere relatie
Lees ook:Ronan Keating is niet gelukkig als single

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.