Trouwen? Verhuis naar Alaska

Volgens een nieuw onderzoek wordt er sneller getrouwd in plaatsen waar vrijgezelle vrouwen schaars zijn.

Tijdens het onderzoek zijn er gegevens geanalyseerd over de leeftijd van het huwelijk en de verhoudingen tussen de geslachten in de 50 grootste steden van de Verenigde Staten. Met het gebruik van de gegevens, hebben de onderzoekers wat het aantal seksueel beschikbare mannen per 100 seksueel beschikbare vrouwen is, vermenigvuldigd met 100.

Een verhouding van 100 betekent een gelijke bevolking, evenveel beschikbare mannen als vrouwen. Een getal hoger dan 100 duidt echter op een overschot aan mannen. Zo toont een verhouding van 110 bijvoorbeeld aan dat er 11 mannen per 10 vrouwen zijn. Een verhouding van 90, duidt op een tekort aan mannen; er zijn dan 9 beschikbare mannen per 10 vrouwen.

De onderzoekers hebben ook het ras en inkomen van de onderzochte groep meegerekend. In gebieden waar vrouwen schaars zijn, trouwen mannen iets eerder. De gemiddelde leeftijd waarop een man trouwt verandert niet door de aanwezigheid van veel of weinig vrouwen, maar er zat sowieso al veel variëteit in.  Meer dan bij de vrouwen.

Algemeen bekend is dat er in Alaska minder vrouwen dan mannen zijn. Dus sta je te popelen om te trouwen? Boek dan een enkeltje Alaska! Vergeet alleen niet je winterkleren in te pakken.

Lees ook:Misschien smaakt 'the big apple' toch lekkerder
Lees ook:Trouwen? Bij twijfel meteen stoppen!
Lees ook:Sexy Single
Lees ook:Wacht nog maar 5 jaar…
Lees ook:Ex en nieuwe liefde onlosmakelijk verbonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.