Trouwen? Bij twijfel meteen stoppen!

Gelukkig getrouwdAls eenmaal het ja-woord is gevallen dan lijken verloofden zeker van hun zaak. Dit blijkt echter niet altijd het geval te zijn. Veel twijfelen nog in de aanloop naar hun huwelijk toe. Psychologen van de Universiteit van Californië onderzochten 232 stellen uit Los Angeles. 

De stellen werden gedurende de eerste maanden van hun huwelijk gevolgd, vervolgens werden ze om de zes maanden aan een vragenvuur onderworpen. In het eerste interview werd gevraagd of ze twijfelden aan hun aanstaande huwelijk. Zo’n 47 procent van de mannen en 38 procent van de vrouwen gaven toe hun twijfels te hebben bij hun toekomstige huwelijk.

Deze gegevens blijken iets te zeggen over het verloop van het huwelijk. Bij 20 procent van de vrouwen en 14 procent van de mannen bleken de twijfels oprecht te zijn, zij waren dan ook binnen vier jaar na de plechtigheid gescheiden. Dit in tegenstelling tot vrouwen en mannen die niet twijfelden. Daarvan waren slechts 8 procent van de vrouwen en 9 procent van de mannen gescheiden na vier jaar.

Hieruit valt de conclusie te trekken dat vrouwen wellicht twee keer moeten nadenken voordat ze in het huwelijksbootje stappen. Wees zeker van je zaak, want voordat je het weet zit je moederziel alleen met een slopende rechtszaak opgescheept. 

Bron: Dailymail

Lees ook:Tijd voor een nieuwe spiegel?
Lees ook:Anna Drijver blij als maagd in Smoorverliefd
Lees ook:Katy Perry bruut gedumpt door een mailtje
Lees ook:Paris Hilton nu echt verliefd?
Lees ook:Zijn wij vrouwen ècht lastig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.