Daten voor dummies

 

Vaak heb je al een eerste indruk van elkaar opgedaan en lijkt er weinig mis te kunnen gaan, maar zodra het woord ‘date’ is gevallen wordt er wel iets verwacht. Je weet waarom je er zit, het is erop of eronder. Een aantal valkuilen:

 

 

 

 

1. Teveel over jezelf praten. Luisteren is een kunst. Natuurlijk is het belangrijk om een juiste indruk van jezelf te geven, maar dat hoeft niet te betekenen dat je je complete levensverhaal aan iemand moet opdringen.

2. Wees niet te eerlijk. Het is voor je kersverse date niet relevant om te weten wat al je minpunten zijn. Eerlijkheid is kwetsbaar en daar is ruimte genoeg voor in een later stadium.

3. Kies een geschikte locatie. Hier bedoelen we niet de bioscoop mee, waar het om de film gaat en niet om de persoon tegenover je. Ga voor een sfeervol restaurant of een gezellig café waar voldoende ruimte is, zodat je niet afgeleid wordt door anderen.

4. Vind de juiste balans tussen bescheidenheid en zelfvertrouwen. Bescheidenheid siert de mens en zelfvertrouwen is aantrekkelijk. Beide met mate is een pré.

5. Denk niet voor de ander. Gedachten lezen is tot op heden niemand gelukt, ook niet na dertig jaar huwelijk. Dus blijf bij jezelf, sta open voor ‘anders’ en bedwing je vooroordelen.

6. Geld. Neem voldoende geld mee. Er is niets zo lelijk als moeten zeggen dat je je pinpas vergeten bent omdat de rekening te hoog is uitgevallen. Zeur niet als de date geen vervolg krijgt nadat jij de rekening hebt betaald. Je bent immers een ervaring rijker.

7. Tenslotte, durf de tweede date aan. Daten is een kwestie van vallen en weer opstaan. Bij een tweede date is er kans om het bovenstaande goed te maken en dat geldt ook voor de ander.

Er zijn er nog veel meer, deel ze gerust met ons.

 

Lees ook:Single en Verlegen
Lees ook:Paraderen met je date!
Lees ook:Afknappers!
Lees ook:Pas op voor fakedates!
Lees ook:Cashcow of is de melk al op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.