Kernkwaliteitenkwadrant

Wat is een kernkwaliteitenkwadrant?
Het kernkwaliteitenkwadrant gaat uit van vier soorten karaktereigenschappen: kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën.

Hierbij staan je kernkwaliteiten voor je sterkste karaktereigenschappen. Valkuilen zijn kernkwaliteiten die zo dominant aanwezig zijn dat ze een zwakte worden. Uitdagingen zijn de positief tegenovergestelde kwaliteiten van de valkuilen. Allergieën zijn eigenschappen van een ander die voor de één juist een uitdaging zijn.

Waarom is dit interessant?

Omdat de manier waarop jij naar anderen kijkt, veel zegt over de manier waarop anderen jou zien. Een kernkwaliteitenkwadrant kan single vrouwen inzicht geven in waarom ze niet op bepaalde mannen vallen en waarom bepaalde mannen niet op hen vallen.

En ze leren dat het verstandig is na te denken voordat ze over een ander oordelen. Dit oordeel zegt namelijk veel over henzelf. Zelfs over de karaktereigenschappen waarvan ze niet eens doorhebben die te bezitten.

Op een positieve manier naar anderen kijken duidt namelijk op het hebben van een gelukkig leven en geliefd zijn. Ook zijn mensen die positief over anderen praten stabiel, ze zullen niet snel negatief worden.

De simpele neiging om negatief over anderen te praten echter, duidt op een grotere kans tot depressiviteit. Overwegend negatief over anderen praten kan zelfs betekenen dat de persoon zelf onprettig, ongelukkig of neurotisch is of andere negatieve karaktereigenschappen bezit.

De conclusie die hieruit getrokken kan worden is dat een persoon naar een ander kijkt en daarop zijn zelfbeeld projecteert. Op deze manier laat je in je oordeel van een ander veel van jezelf zien.

Inzicht hebben in jouw sterke en zwakke punten kan jou dus ook positiever naar anderen doen kijken en de manier waarop je overkomt verbeteren!

Lees ook:Daten voor dummies
Lees ook:Verliefd op bezette man? Facebook helpt
Lees ook:Versiermaniertjes
Lees ook:Ex en nieuwe liefde onlosmakelijk verbonden
Lees ook:De maat van Franse frietjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.